Káva, to není jenom espresso!

Niky_filipova / Pixabay

Máte rádi kávu? A jak si ji připravujete? Vystačíte si s klasickým espresem, nebo v ní potřebujete kapku mléka? Oblíbili jste si café latté či flat white? Můžete ale jít ještě dál.

Pokud do čerstvě připraveného espressa budete pomalu přilévat ohřátý vaječný likér s rumem (20 ml likéru a 10 ml rumu) a ozdobíte kopcem šlehačky, dostanete věhlasné italské bombardino. Budete-li chtít nealkoholické, použijte místo likéru a rumu 10 ml Jesenky (slazená zahuštěná smetana v tubě). A pokud polovinu Jesenky nahradíte 5 ml Pikaa, dostanete nápoj s kouzelným názvem čokoládový bonbónek. Můžete ale experimentovat dál. Třeba místo cukru použít med. Espressu s 10 ml medu a mléčnou pěnou se říká medvědí. Skvělé je i oříškové čokačíno. K jeho přípravě budete potřebovat 30 ml espressa, 10 ml čokoládového sirupu, 10 ml oříškového sirupu a napěněné mléko. Dali byste si? A co vám v tom brání?

Experimentujte!

Jak vidíte, i s kávovými nápoji je možné experimentovat. Postupujte při jejich přípravě jako při přípravě svého oblíbeného smoothie. Zkuste si do nich přidat, na co máte chuť, ať již se jedná o sirupy, polevy, zmrzlinu či kapku sirupu. Myslete ale na jedno. Základem je kvalitní surovina samotná, tedy káva. Čím kvalitnější a čerstvěji upražená kávová zrna, tím lépe. Nekvalitní kávu bohužel žádný sirup ani poleva nezachrání. Pro takovou kávu nechoďte do supermarketu, ale do pražírny.

Kvalitní, čerstvě upražená a výběrová

Čerstvě upraženou kávu má ve své nabídce například kavárna v Jihlavě a její přidružená pražírna kávy MONRO. Že je pro vás Jihlava trochu z ruky? To vůbec nevadí. Na kavamonro.cz si můžete čerstvě upraženou kávu objednat online. V těchto dnech ji navíc budete mít ještě levněji než obvykle. U příležitosti oslav dvaceti let od jejího vzniku a první registrace značky Pražírna kávy MONRO připravila slevový kód „20letMONRO“ který je již aktivní s 10% slevou. Akce je zatím časově neomezena a bylo by škoda ji nevyužít, nemyslíte?

Napsat komentář