I při svařování potřebujete ochranné pomůcky

emirkrasnic / Pixabay

Co se týče osobních ochranných prostředků, zejména na svářeče jsou kladeny vysoké a přísné nároky. Potřebujete totiž brýle, respektive kuklu, vestu, rukavice a celou řadu dalších pomůcek. V následujících řádcích vám představíme seznam vybavení, které zabrání případnému zranění.

Svářečské rukavice

První nezbytnou pomůckou jsou žáruvzdorné rukavice. Při svařování se totiž můžete velice snadno popálit, což zřejmě nechcete. Rukavice by měly:

  • být odolné vůči teplu,
  • zcela zakrýt ruce a zápěstí,
  • přiléhat k rukám nebo pod manžetu bundy,
  • umožňovat snadné a pohodlné pohybování se.

Přilba s ochranou očí

Samozřejmě se neobejdete bez ochrany obličeje, přičemž na tváři jsou velice důležité oči, takže i pro ně potřebujete nějakou ochranu. Svářečská kukla zabije dvě mouchy jednou ranou, protože ochrání jak oči, tak i obličej, a to před horkou struskou, jiskrami, oslepujícím světlem, úlomky a zářením. Ještě vám může pomoci filtrační polomaska, abyste nečistoty nevdechovali. Existují i svářečské přilby s automatickým stmíváním, ale jsou o trochu dražší.

Svářečská bunda odolná proti teplu

Dalším nenahraditelným vybavením je svářečská bunda, která je žáruvzdorná. Zachrání kůži a oděv před žárem a jiskrami, které zkrátka k svařování patří. V takové bundě si budete připadat i stylově a tajemně. Svářečská bunda je nehořlavá, ovšem před zakoupením se ujistěte, že vám sedí na délku paže a trupu.

Svářečské kalhoty

Vyberte takové kalhoty, které se dobře kombinují s pracovní obuví. Znamená to tedy, že nohavice kalhot by měla bez problémů přiléhat přes oporu kotníku boty.

Jestliže je ve vašem hledáčku maska proti prachu, svářečská kukla či žáruvzdorné rukavice, podívejte se na pestré produktové portfolio e-shopu Wirpo.cz. Budete nadmíru spokojení nejen s nabídkou sortimentu, ale také s kvalitou.

 

Napsat komentář