I kuchaři by měli být adekvátně oblečeni

StockSnap / Pixabay

Kuchařina patří mezi nejnáročnější profese vůbec. Profesionální kuchaři se obvykle od rána do večera vůbec nezastaví. Aby jim šla práce lépe od ruky, potřebují mít nejen dobře vybavenou kuchyni, ale rovněž i vhodné oblečení.

Rondon

Mnoho kuchařů nosí v práci jen triko s krátkým rukávem, případně nějakou mikinu či košili. Toto je možné hlavně v menších zařízeních typu hospůdky. V lepších restauracích však takovéto oblečení není tolerováno. Na takových místech se musí nosit pouze kuchařský rondon.

Ten by měl být nejen pohodlný, ale zároveň i slušivý. Navíc funguje i protektivně. Opravdu kvalitní kuchařský rondon se pozná mimo jiné i dobrou prodyšností. Tato vlastnost je velmi důležitá, jelikož v profesionální kuchyni bývá velké vedro.

Rondony se běžně vyrábějí v celé řadě střihů a barev. Standardně se dají koupit jak klasické modely s dlouhým rukávem, tak i verze s rukávem krátkým. Ty se používají hlavně během letních měsíců.

Kalhoty

Kuchař se pochopitelně neobejde ani bez dobrých kalhot. Nejedná se ovšem o standardní verze, které se nosívají běžně po venku. Kuchařské kalhoty jsou vyrobeny z materiálům odolných vůči teplu, což není u jiných typů úplně běžné.

Stejně jako rondony, tak i kuchařské kalhoty fungují také jako módní doplněk. Kuchař se totiž často prezentuje i mezi hosty, a proto musí vypadat dobře.

Kalhoty pro kuchaře mývají běžně dlouhé nohavice, avšak během léta se často nosí i krátké verze.

Čepice

I čepice patří mezi klasické druhy kuchařského oblečení. Jejich hlavní funkcí je zamezit padání kuchařových vlasů do pokrmů, potažmo sání potu. Kuchařské čepice mohou mít celou řadu podob.

Veřejnost zná hlavně typické kuželovité typy, avšak existují i čepice ve tvaru baretu nebo kšiltovky. Dámy často nosívají místo čepic speciální síťky.

Napsat komentář